Sie sind hier: Flamingoroute  » Op de route  » Onderweg op de Flamingoroute

De fietsroute

Bestellen van de fiets- en wandelgids:

 

- Routenpauschalen

- Contactadres voor boekingen

Onderweg op de Flamingoroute

Grenzeloos fietsen

De Flamingoroute loopt in Duitsland over het fietsnetwerk NRW en in Nederland via het knooppuntensysteem. Deze fietsnetwerken zijn in beide rijrichtingen met wegwijzers gemarkeerd. 

In het Münsterland geven borden met rode pijlen de richting aan naar het volgende kruispunt. Daar bevinden zich wegwijzers, die de richting en de afstand tot het volgende doel aangeven. In Nederland staan op de borden groene pijlen en het nummer van het volgende knooppunt. Bij het knooppunt verduidelijkt een kaart waar u zich bevindt en worden de volgende knooppunten getoond waar u naar toe kunt fietsen. 
De loop van de Flamingoroute is bij de kruispunten en knooppunten in beide richtingen aangegeven met een roze flamingo. 

Onderdeel van de Flamingoroute zijn ook nevenroutes, die naar de andere interessante natuurreservaten lopen. Die zijn eveneens op de fietskaart weergegeven. In de Achterhoek zijn ze ook bewegwijzerd. 
Als u slechts een deel van de Flamingoroute wilt fietsen, kunt u voor een rondrit ook uit andere fietsvriendelijke trajecten kiezen. De grensoverschrijdende themaroutes agri-cultura agri-cultura en Flusslandschaft bieden fraaie mogelijkheden. 

 

Tot zover de theorie. 
Op pad!